Back to Top

Aloitustapaaminen kirjanpitäjän kanssa

Aloitustapaaminen kirjanpitäjän kanssa

Aloituspalaveri Tilitoimisto Mandaatissa

Mandaatin Hung ja mainostoimisto IINE Studion Heidi pitivät kirjanpitäjän aloituspalaverin, jossa käytiin läpi yritystoiminnan ja yhteistyön aloittamiseen liittyviä käytännön asioita.

Mandaatissa homma etenee niin, kun uusi asiakas antaa kirjanpitonsa Mandaatin tehtäväksi, yrittäjän oma kirjanpitäjä kutsuu asiakkaan tapaamiseen.

Aloituspalaverissa yrittäjä kertoo omalle kirjanpitäjälleen yritystoiminnastaan, sen tavoitteista ja suunnitelmista. Näistä asioista kirjanpitäjän on syytä olla riittävästi perillä, jotta hän pystyy tukemaan asiakastaan optimaalisella tavalla.

On myös mukava juttu, että yrittäjä ja kirjanpitäjä tuntevat toisensa henkilökohtaisesti.

Aloitustapaamisessa Kirjanpitäjä neuvoo asiakasta tositteiden toimittamisessa ja ohjelmiston käytössä.

Viimeistään tässä vaiheessa katsotaan myös, onko kaikki viranomaisilmoitukset ajan tasalla, kuten ilmoitukset arvonlisärekisteriin ja ennakkoperintärekisteriin tehty.

Alkutapaamisessa uudella yrittäjällä on usein liuta vaihtelevia kysymyksiä kirjanpitäjällä. Yrittäjä joutuu varsinkin ensimmäisen yrityksen perustettuaan uuteen maailmaan, sellaiseen josta yleensä palkansaajat eivät ole vielä tietoisia.

Tässä uudessa todellisuudessa tulee vastaan aina tai joskus jo mainitun arvonlisäveron ja ennakkoperintärekisterin lisäksi sellaisia asioita kuin ennakkovero, yel, tyel, palkanmaksu, työnantajarekisteri, tulorekisteri, perustamisilmoitus, henkilötietolomake, perustamisasiakirja ynnä, muuta, ynnä muuta.

Kuulostaako monimutkaiselta?

On enemmän kuin tavallista, että aloittava yrittäjä on stressaantunut uusien viranomaisasioiden äärellä. Tässä viidakossa luovimisessa auttaakin oma kirjanpitäjä.Mandaatissa on sellainen systeemi, että yrittäjä saa oman kirjanpitäjän helposti kiinni puhelimella tai sähköpostilla. Oma luotettava ja neuvokas kirjanpitäjä on yrittäjän tuki ja turva.

Tarvitsetko tilitoimiston, josta saat henkilökohtaista ja nopeaa palvelua sekä oman kirjanpitäjän?
Jos vastasit kyllä, Mandaatti voisi olla yrityksellesi oikea kumppani.

Vesa Nurrosta palvelupäällikkö Mandaattiin
Yhtiömuodon muutos – Milloin toiminimi kannattaa m...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
29.01.2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.mandaatti.fi/