Back to Top

Tilitoimiston valinta

Tilitoimiston valinta

Miten valita tilitoimisto?

Tilitoimiston valintaa kannattaa harkita jo heti, kun suunnittelee yrityksen perustamista. Jo perustamisvaiheessa tilitoimiston avusta on hyvin usein apua.
Kun perustat yrityksesi tilitoimiston avustuksella, olet varma, että perustamisessa on otettu tarvittavat asiat huomioon.

Perustamisvaiheessa usein mietintää aiheuttaa mm. arvonlisäverolliseksi rekisteröinti, alv-kausi, ennakkoperintärekisteröinti ja tilikausi sekä yhtiömuodon valinta. Näissä kaikissa asioissa on hyvä saada osaavan tilitoimiston apua.

Jos mietit säästämistä tekemällä kirjanpidon itse, unohda se! Useimmiten tästä aiheutuu virheitä ja saattaa tulla hyvinkin kalliiksi. Jälkikäteen oiottu kirjanpito tulee paljon kalliimmaksi kuin se olisi tehty alun perin tilitoimistossa. Tilitoimisto huolehtii siitä, että saat myös kaikki vähennykset, johon olet oikeutettu.

Mitä minun pitää tietää valitessani tilitoimistoa?

Tilitoimiston valinnassa kannatta pohtia, mitä palvelulta haluat. Aluksi halvimmalta näyttävä ratkaisu ei välttämättä lopulta olekaan se halvin vaihtoehto. Vaikka alussa rahatilanne voikin olla tiukka, kannattaa valinta tehdä tarve edellä. Etenkin uusien yrittäjien kannattaa ottaa tilitoimisto, josta saa tarpeeksi tukea ja neuvontaa. Tilitoimisto tuo turvallisuuden tunnetta, ja voit keksittyä itse paperien pyörittämisen sijaan ydinosaamiseesi!

Mitä tilitoimistopalvelut maksavat?

Tilitoimistopalvelujen hintahaitari on varsin laaja. Tilitoimistojen hinnoittelumallit ovat erilaisia, joten vertailu ei välttämättä ole helppoa. Tarjousta pyydettäessä kannatta muistaa kysyä, onko palvelussa aloitusmaksua tai veloitetaanko neuvonnasta. Kannattaa myös selvittää tuleeko ”tyhjäkäynnistä” eli siitä, kun yrityksesi on jo olemassa, mutta sillä ei ole vielä laskutusta veloitusmaksua. Etenkin yritystoiminnan alkuvaiheessa käynnistäminen ottaa oman aikansa.

Tärppilista tilitoimiston valintaan

  • Ota yhteyttä tilitoimistoon jo ennen yrityksen perustamista.
  • Sovi tapaaminen. Silloin saat selvää, osaako tilitoimisto vastata tarpeisiisi, synkkaako teillä ja herääkö luottamus.
  • Kartoita tarpeesi: Ota mukaan lista mielen päällä olevista kysymyksistä.
  • Parhaimmassa tapauksessa tilitoimisto antaa vastauksia myös niihin kysymyksiin, joita et ole osannut kysyä.
  • Muista: halvimmalta vaikuttava tarjous ei ole aina lopputulemaltaan halvin.
  • Valitse juuri sinulle sopiva tilitoimisto.

Sanna Mattila - Mandaatti tilitoimisto

Sanna Mattila

Yksikönjohtaja

040 770 8404

Tilitoimisto Mandaatti Tampere

Yrityksen perustaminen
Osallistu bisnesklinikalle 23.3.2018, voita 500 eu...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
25.05.2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.mandaatti.fi/