Back to Top

Yrittäjä, ole oman tien kulkija

Yrittäjä, ole oman tien kulkija

Mikä on yrityksesi liikeidea, taktiikka ja visio? Voitko ylipäätään saada firmaasi kannattamaan, puhumattakaan menestymisestä, vahvasti kilpailluilla markkinoilla? Ja mitä sinun tulisi tehdä ja miten toimia markkinoilla, joilla on runsaasti kilpailijoita? Tässä ainakin osa niistä kysymyksistä, joita sinun kannattaa miettiä ennen kuin lähdet yrittämään.

Suomalaisia yritysmarkkinoitakin (kuten yleensä länsimaisia) voidaan kutsua ns. kyllästetyiksi markkinoiksi. Toisin sanoen, perustitpa yrityksesi lähes mille tahansa toimialalle, sinulla on vastassa usein isokin joukko kilpailijoita. Markkinamme ei ole neitseellinen, niin kuin se saattaa olla vaikkapa itärajamme takana. Mitä tämä tosiasia lähtökohtaisesti merkitsee? Se merkitsee sitä, että on tarkkaan mietittävä millä keinoin profiloidut ja erotut kilpailijoistasi. Älä matki, vaan pyri löytämään ylivoimainen kilpailutekijä, jota kukaan muu ei ole vielä oivaltanut.

Jos olet yksinyrittäjä, ideoi vaikkapa luotettujesi kanssa yrityksesi liikeideaa ja strategiaa. Käytä ehdottomasti sparraajia ja kyseenalaistajia. Ne voivat olla muitakin kuin liike-elämän ihmisiä. Hyviä ideoita voi tulla juuri niiltä, joilta sitä ehkä vähiten odotat. Muista myös, että vaikka markkinoilla olisi kuinka ahdasta, koskaan kukaan ei keksi viimeistä hyvää onnistumisen strategiaa.

markku

Markku Ahola

Johtaja  |  040 056 9417

Tilitoimisto Mandaatti

Yrittäjä: arvosta työtäsi!
Yrityksen Think Tank

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
23.06.2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.mandaatti.fi/