Back to Top

Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustaminen

1. Keksi liikeidea. Maailma on pullollaan bongaamattomia ja kaupallistettava liikeideoita, jotka johdattavat sinut menestykseen, maineeseen ja mammonaan. Kulje aistit avoinna. Siitä viimeistä uutta ideaa ei ole koskaan keksitty. Toisaalta vanhakin idea freesattuna voi olla kultakaivos. Ei tarvitse olla mikään ruudinkeksijä, jotta voi keksiä menestyvän liikeidean. Pallottele ideaasi luotettujen tahojen kanssa.

2. Tee liiketoimintasuunnitelma, jossa on kannattavuuslaskelma. (tässä on hyvä malli(http://www.walakky.fi/upload/File/ALUSTAVA%20LIIKETOIMINTASUUNNITELMAN%20MALLI.pdf )

3. Hommaa rahoitus. Pankki, Finnvera, oma kukkaro tai äiti ja isä ovat yleisiä rahoittajia. Käytä harkiten jokainen euro.

4. Uhraa erittäin reilusti aikaa markkinoinnin ja myynnin suunnittelulle. Fundeeraa siis, miten löydät asiakkaat. Tämä on hyvin konkreettista ja käytännönläheistä puuhaa, vaikka myynnin ja markkinoinnin spesialistit saavat asian kuulostamaan tähtitieteeltä.

5. Hae starttirahaa! Iso HUOM tähän. Jos haet starttirahaa, älä perusta yritystä ennen kuin olet hakenut starttirahaa.

6. Valitse tilitoimisto. Osaavan tilitoimistokumppanin kanssa saat rahanarvoisia neuvoja niin yhtiömuodon valinnan kuin tilikauden, arvonlisäverovelvolliseksi rekisteröitymisen, alv-kauden kuin ennakkoperintärekisteröinnin suhteen.

7. Päätä yhtiömuoto. ( linkki yhtiömuodon valintaan. https://mandaatti.fi/yhtiomuodon-valinta/ )

8. Päätä yrityksen nimi. https://mandaatti.fi/yrityksen-nimen-valinta/

9. Tee perustamisasiakirjat ja perusta yritys ( linkin kautta pääsee perustamaan toiminimen tai osakeyhtiön verkossa https://www.ytj.fi/ )

10. Rekisteröi yritys.
Kaupparekisteriin tulee toimittaa perustamisilmoitus, henkilötietolomake sekä perustamisasiakirjat.
Ilmoita yrityksesi Verohallinnon rekistereihin eli ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisärekisteriin. Jos maksat palkkaa, ilmoita yrityksesi myös Verohallinnon työnantajarekisteriin.
PRH:lla ja Verohallinnolla on yhteinen perustamislomake, jonka liitteenä pitää olla perustamisasiakirjat ja henkilötietolomake.

11. Rekisteröi domain. https://www.viestintavirasto.fi/fiverkkotunnus.html

12. Voilà, kääri hihat ja aloita hommat!

Kaikissa näissä yrityksen perustamisen vaiheissa voi kääntyä monipuolisen tilitoimiston ja sen osaavien asiantuntijoiden puoleen. Tilitoimisto Mandaatti auttaa sinua kaikissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa.

Osallistu bisnesklinikalle Espoossa 17.5. ja voita...
Tilitoimiston valinta

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
25.05.2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.mandaatti.fi/