Back to Top

Kirjanpito

Tilitoimisto Mandaatista saat kirjanpitopalvelut aina edullisesta toiminimikirjanpidosta sähköiseen taloushallintoon nykyaikaisimmilla ominaisuuksilla. Käyttämämme kirjanpito-ohjelmistot ovat Procountor, Visma Fivaldi ja eTasku.

Kirjanpidon laatu on meille tärkeää. Pidämme siis huolen, että kirjanpitosi tehdään ajallaan, kirjanpitoosi hyväksytään oikeat kulut ja kulut kirjataan oikeille tileille. Noudatamme erityistä tarkkuutta myös arvonlisäverojen kirjaamisessa.

Räätälöimme yrityksellesi palvelukokonaisuuden – edullisesta toiminimikirjanpidosta reaaliaikaiseen sähköiseen taloushallintoon kaikilla herkuilla.

Mandaatin asiakkaana saat kirjanpitäjän, joka sparraa sinua myös yritysneuvojana liiketoimintasi kehittämiseksi. Tarvittaessa käytössänne ovat myös juristin palvelut. Mandaatin asiakkaana voit kysyä juristin kantaa asiaasi ilman eri veloitusta.

Miksi Tilitoimisto Mandaatin kirjanpitopalvelu?

 • Kaikki kirjanpitäjämme ovat koulutettuja yritysneuvojia.
 • Teemme kirjanpidon ajallaan kirjanpitolakia noudattaen.
 • Meillä on jo yli 500 asiakkaan kokemus ja erittäin korkea asiakastyytyväisyys.
 • Palvelemme kaikkien toimialojen yrityksiä.
 • Laajaa osaamista taloushallinnon automatisoinnista, yritysjärjestelyistä ja juridisista asioista.
 • Pidämme yrityksestäsi huolta – voit keskittyä rauhassa omaan liiketoimintaasi.

Finago Procountor partneri

Visma Fivaldi

Sähköinen kirjanpito

 1. Yrityksesi sähköinen tiliote tulee Mandaattiin päivittäin.
 2. Yrityksesi myyntilaskut tehdään Mandaatin järjestelmässä, ja yrityksesi ostolaskut tulevat sähköisinä (esim. e-laskuina) Mandaatin järjestelmään.
 3. Myyntilaskusta saadaan tieto myyntireskontraan ja tiliote tiliöidään päivittäin. Näin voimme seurata yrityksesi myyntisaatavia tehokkaasti.
  myyntisaamiset
 4. Ostolaskusi tulevat suoraan sähköiseen järjestelmään, josta kirjanpitäjä tiliöi saapuneet laskut päivittäin ja laskut siirtyvät hyväksyttäväksi.
 5. Kun olet hyväksynyt ostolaskut, ne siirtyvät ostoreskontraan ja automaattisesti maksuun eräpäivänä. Säästät merkittävästi aikaa, kun sinun tarvitsee vain tarkastaa saapuneet laskut ja joko hyväksyä tai hylätä ne.
  ostovelat
 6. Toimitat mahdolliset käteiskuitit (bensat, edustuslounaat, kahvitarvikkeet) sähköisesti eTasku – mobiilisovelluksella.
 7. Kirjanpitosi on ajan tasalla ja se tehdään päivittäin, joten yrityksesi taloudellisen tilanteen kehitystä pystytään seuraamaan lähes reaaliaikaisesti. Lisäksi pystyt selailemaan tuloslaskelman ja taseen tapahtumia yksityiskohtaisesti aina tositetasolle saakka.
  liikevaihto
 8. Kuukauden vaihteessa kirjanpitäjä luo kausiveroilmoituksen, lähettää sen verottajalle ja laittaa kausiveron maksuun.

Perinteinen kirjanpito

 1. Mandaatti tekee kirjanpitosi liiketoimintasi koosta riippuen joko kuukausittain, neljännesvuosittain tai vuosittain. Valittavaan kirjanpitosykliin vaikuttaa asiakkaan kausiverojen ilmoitusvelvollisuus.
 2. Kirjanpito tehdään sähköiselle tiliotteelle, joka noudetaan automaattisesti pankistasi. Tätä varten tarvitsemme valtakirjan pankkiyhteyden avaamiseen.
 3. Jotta kirjanpito voidaan tehdä, tarvitsemme tositteet kaikille tapahtumille, jotka näkyvät tiliotteella. Näitä tositteita ovat mm ostolaskut, käteiskuitit ja myyntilaskut.
 4. Voit toimittaa aineiston meille joko perinteisesti paperilla esim. kirjekuoressa, sähköisesti skannattuna sähköpostiliitteenä tai eTasku -mobiilisovelluksella.
 5. Tiliöidessä kirjanpitäjä erittelee tositteelta eri verokannat ja kirjaa summat oikeille tileilleen. Lisäksi kirjanpitäjä laittaa asiakkaalta saamansa tositteet mappiin tiliotteen mukaisessa järjestyksessä.
 6. Kun sähköinen tiliote on tiliöity, kirjanpitäjä summaa arvonlisäverot, tarkistaa verotilin tapahtumat, tekee mahdolliset varaston muutoskirjaukset ja tarkistaa palkkakirjaukset. Lisäksi kirjanpitäjä tekee poistokirjaukset, mikäli asiakkaalla on käytössä tilikauden aikainen poistokirjaus (vaihtoehtoisesti poistot lasketaan tilikauden päättyessä).
 7. Kun kaikki toimenpiteet kirjanpidon puolelta on tehty, kirjanpitäjä lähettää kausiveroilmoituksen verottajalle sekä lähettää asiakkaalle raportit kirjanpidosta. Lisäksi kirjanpitäjä lähettää asiakkaalle tiedon maksettavasta kausiverosta (sisältäen arvonlisäverot ja mahdolliset työnantajasuoritukset, jotka koostuvat ennakonpidätyksistä ja sosiaaliturvamaksuista).

Pyydä tarjous kirjanpidosta